Soluție favorabilă obținută de ZVD Attorneys în materie de concurență neloială. Afacerile clientului Transit Net SRL nu vor mai fi afectate de practicile neloiale ale unei firme concurente

Curtea de Apel București a admis definitiv acțiunea promovată de avocații Zorin Vasile Dăscălescu & Asociații (ZVD Attorneys) în numele Transit Net SRL și a dispus suspendarea activității de furnizare de garanții vamale și servicii conexe către transportatori, foști clienți ai societății, desfășurată de o societate concurentă prin practici neloiale.

Este a doua astfel de soluție obținută de avocații ZVD într-o perioadă scurtă de timp, în condițiile în care, în urmă cu numai câteva săptămâni, aceștia au reprezentat cu succes deținătoarea unui cunoscut lanț de restaurante în acțiunea de suspendare a activității de restaurant desfășurată de societăți concurente în centrele comerciale din București.

Transit Net SRL, societate înființată de Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale, are o istorie îndelungată în serviciile de garanții vamale și servicii conexe tranzitului vamal, fiind societatea care, în urmă cu 15 ani, a contribuit la dezvoltarea platformei online folosite ulterior la nivelul întregii comunități europene în sfera garanțiilor vamale.

Alina Dăscălescu, Ștefania Boancă și Dragoș Zorin, din cadrul ZVD Attorneys, sunt avocații care au reprezentat Transit Net SRL.

Potrivit acestora, businessurile profitabile vor fi totdeauna ținta faptelor neloiale de preluare ostilă din interior sau chiar de către terți.

În schimb, noua orientare a practicii judiciare - dovedită prin cele două hotărâri obținute de ZVD Attorneys în ultima vreme - va contribui la descurajarea practicilor de acest tip.

Hotărârile instanțelor au efecte multiple și eficiente, inclusiv față de terți. Aceștia din urmă – chiar dacă nu au fost parte în proces – au obligația de a respecta deciziile instanței sub riscul de a concura, în caz contrar, ei înșiși la fapte ilicite deja interzise de instanță. În cazul instituțiilor publice lucrurile sunt și mai clare. În calitate de părți componente ale aparatului de stat, instituțiilor publice  le revine ope legis obligația generică de a respecta și de a duce la îndeplinire hotărârile judecătorești.
Chiar în acest sens, art. 7 alin. 5 din Legea nr. 11/1992 privind combaterea concurenței neloiale, permite instanței de judecată să oblige persoana vinovată de practici neloiale să aducă la cunoștința publicului hotărârea instanței prin publicarea acesteia într-un ziar de largă circulație.

Echipa de litigii și arbitraje din cadrul ZVD Attorneys reunește 6 avocați cu focus pe achiziții publice, construcții, energie, insolvență și corporate, fiind coordonată de Dragoș Zorin și Alina Dăscălescu avocați cu o expertiză acumulată în 15, respectiv 13 ani de practică.


bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.