Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Solacium Pharma și Be Well Pharma de către Zentiva Group. Avocații CMS au lucrat pentru cumpărător

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Zentiva Group A.S a preluat companiile Solacium Pharma S.R.L. şi Be Well Pharma S.R.L..

Reamintim că Grupul Zentiva A.S. și Siyiara Enterprises au semnat un contract de vânzare-cumpărare a părților sociale pentru achiziția companiei românești Solacium, împreună cu filiala sa Be Well Pharma. Solacium era parte a grupului Dr. Max și era deținută de Siyiara Enterprises împreună cu dl. Trasca Alexandru-Tony.

CMS a asistat cumpărătorul cu o echipa coordonata de partenerul local Horea Popescu si David Butts, Managing Partner - CMS Bulgaria. Vanzătorul Siyiara Enterprises a avut alături firma  Jan Evan Law Office, iar Tony Trasca a fost asistat de Fine Law - Patrascanu & Asociaţii, cu o echipă coordonată de partenerul Iulian Patrascanu.

Zentiva Group A.S., membră a Grupului Zentiva, desfășoară activități de producție și distribuție de produse medicinale farmaceutice și parafarmaceutice. În România, Grupul Zentiva este activ prin Zentiva S.A, specializată în producția și comercializarea de medicamente generice.

Solacium se axează pe dezvoltarea și comercializarea de medicamente eliberate fără prescripţie medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale sub marcă proprie. Solacium nu are o unitate de producție proprie, întreaga producție fiind externalizată către furnizori terți. Be Well încasează redevențe din drepturi de proprietate intelectuală, întreaga activitate fiind desfășurată cu Solacium. Astfel, veniturile obținute de această companie constau în taxa primită de la Solacium în baza unui contract de licență prin care Be Well acordă Solacium o licență exclusivă pentru mărcile comerciale Ciocolax, Meltus și Ulcomplex.

Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.