Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Gothaer Asigurări Reasigurări de către Allianz-Țiriac Asigurări. Georgiana Bădescu, partener Schoenherr, în prim plan

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Allianz-Ţiriac Asigurări S.A. preia Gothaer Asigurări Reasigurări S.A, decizia urmând să fie publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial, informează instituţia.

Allianz-Țiriac Asigurări S.A. face parte din grupul Allianz și oferă o gamă largă de produse de asigurări de viață și asigurări generale, incluzând, printre altele, asigurări de autovehicule, sănătate, proprietăți sau călătorie.

Societatea de asigurări Gothaer Asigurări Reasigurări S.A. oferă produse de asigurări generale personalizate, pentru a acoperi cerințele și nevoile diverse ale clienților.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Allianz-Ţiriac Asigurări și Grupul Gothaer au anunţat în luna decembrie semnarea unui acord de preluare a Gothaer Asigurări Reasigurări, aceasta fiind prima achiziție a unei companii de asigurări efectuată de Allianz-Ţiriac după mai bine de 25 de ani de creștere organică.

Finalizarea tranzacției era condiționată de primirea aprobărilor din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară și Consiliului Concurenței. Valoarea tranzacției este supusă unor clauze de confidențialitate.

În această tranzacție, compania Allianz-Țirac a fost asistată de firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA, iar PwC a fost consultantul în procesul de due diligence, în timp ce Gothaer Asigurări Reasigurări a fost asistată de firma de avocatură Hogan Lovells LLP.

Echipa Schoenherr si Asociatii SCA implicată în tranzacție a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner, corporate/M&A), în timp ce aspectele de dreptul concurenței au fost coordonate de Georgiana Bădescu (partner, EU & competition).

 

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.