Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care prin care Holcim preia Somaco Grup de la Oresa. Avocații PNSA au asistat fondul de investiții, Filip & Company a fost alături de cumpărător

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care prin care Holcim (România) S.A. preia Somaco Grup Prefabricate SRL, informează autoritatea pentru concurență. Producătorul de ciment LafargeHolcim a anunțat în luna iulie că a semnat un acord cu fondul suedez Oresa pentru achiziţiona Somaco, unul din cei mai mari producători de prefabricate din România, ceea ce îi va permite să îşi consolideze poziţia pe piaţa materialelor de construcţii din România. . .

Potrivit informațiilor BizLawyer, Oresa Ventures a apelat și în această tranzacție la avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) cu care lucrează în mod tradițional pe piața locală. Din echipa coordonată de partenerul Silviu Stoica au făcut parte Vlad Ambrozie (Managing Associate) și Ruxandra Petcu (Associate).

De partea cealaltă, cumpărătorul a avut alături o echipă de avocați ai firmei Filip & Company, coordonată de partenerul Alina Bîrsan si Cristina Filip (Managing Partner) si a inclus-o pe Olga Nita (counsel).

Holcim (România) S.A., parte a grupului LafargeHolcim, este specializată în producerea cimentului și betoanelor. Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcții – ciment, agregate, beton şi asfalt. În prezent, Grupul Lafarge Holcim deține în România 2 fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeș) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iași) și București, 15 stații ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali.

Somaco Grup Prefabricate S.R.L. operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.

Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

"Aceasta este cea de a şasea achiziţie a noastră în acest an şi ne respectăm promisiunea de a dezvolta şi mai mult segmentul de afaceri Solutions & Products în conformitate cu strategia 2022. Această achiziţie permite LafargeHolcim să intre pe piaţa produselor prefabricate din România pentru a deveni un furnizor de soluţii integrate pentru clienţii locali", a declarat recent directorul general de la LafargeHolcim, Jan Jenisch, pentru Business Wire.
 

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.