Consiliul Concurenţei analizează preluarea Somaco Group Prefabricate de către Holcim. Avocații PNSA au asistat fondul de investiții, Filip & Company a fost alături de cumpărător

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Holcim (România) S.A. preia Somaco Grup Prefabricate S.R.L. Autoritatea va evalua tranzacţia în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal urmând să emită o decizie, potrivit unui comunicat remis spre difuzare.

Somaco Grup Prefabricate SRL este producător de materiale de construcție, specializat în prefabricate din beton și BCA (beton celular autoclavizat). Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA în Adjud.

Holcim (România) S.A., membră a Grupului LafargeHolcim, este producător de materiale de construcții specializat în producerea cimentului și betoanelor. În prezent, Grupul LafargeHolcim deține în România 2 fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeș) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iași) și București, 15 stații ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei", mai informează autoritatea.

Producătorul de ciment LafargeHolcim a anunțat în luna iulie că a semnat un acord cu fondul suedez Oresa pentru achiziţiona Somaco.

Potrivit informațiilor BizLawyer, Oresa Ventures a apelat și în această tranzacție la avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) cu care lucrează în mod tradițional pe piața locală. Din echipa coordonată de partenerul Silviu Stoica au făcut parte Vlad Ambrozie (Managing Associate) și Ruxandra Petcu (Associate).

De partea cealaltă, cumpărătorul a avut alături o echipă de avocați ai firmei Filip & Company, coordonată de partenerul Alina Bîrsan si Cristina Filip (Managing Partner) si a inclus-o pe Olga Nita (counsel).

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.