EPTA Refrigeration a preluat furnizorul român DAAS. Trei firme de avocați în tranzacția aprobată recent de Concurență

Epta SpA, grup internaţional specializat în industria de refrigerare comercială cu sediul în Milano, a devenit asociatul majoritar al Daas International Group, furnizor de echipamente de refrigerare comercială şi unul din principalii furnizori în industria HORECA.

Preluarea a 90,02% din capitalul social al DAAS Impex SRL de către EPTA Refrigeration România SRL a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei.

DAAS a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, având o echipă de 200 de specialişti, cu competenţe şi know how în engineering, project management, montaj şi aftersales service în industria de refrigerare comercială şi industrială, precum şi HORECA (Hoteluri-Restaurante-Catering). Compania are o experienţă de 25 ani pe piaţa din România şi pe pieţe externe, cum ar fi Germania, Austria, Grecia, Belgia, Coasta de Fildeş.

EPTA SpA a obţinut o cifră de afaceri anul trecut de 888 de milioane de euro, cu 5.000 de angajaţi, 11 fabrici şi 40 de birouri de vânzare şi service la nivel mondial.

Consultanţii care au susţinut operaţiunea au fost, pentru EPTA, PwC şi D&B David și Baias (due diligence) şi Schoenherr (asistenţă juridică), iar DAAS a fost reprezentată de Radu şi Asociaţii SPRL.

Potrivit informațiilor BizLawyer, echipa Schoenherr a fost coordonata de Monica Cojocaru (partner, Bucuresti; corporate/M&A) și Daniele Iacona (attorney at law, Bucuresti; corporate/M&A).

EPTA Refrigeration România SRL face parte din Grupul EPTA specializat în segmentul de refrigerare comercială pentru retaileri, în timp ce DAAS Impex SRL activează în mai multe domenii, precum: refrigerare comercială, HoReCa, amenajarea şi mobilarea spaţiilor comerciale şi panificaţie.

“Suntem încrezători că acest parteneriat reprezintă un mare pas înainte pentru DAAS și că procesul se va finaliza cu succes, ambele companii având aceleași principii strategice și împărtășind aceleași valori culturale. Pornind de la aceste premise optimiste, estimăm o creștere de cca 20% a businessului în sectoarele: refrigerare comercială, HORECA, frig industrial, shopfitting și asistență tehnică / monitorizare. 2019 va fi cu siguranță un an interesant pentru industria frigului comercial, având în vedere că marii retaileri intenționează să investească în domeniu și organizează licitații la nivel European sau regional pentru achiziția de echipamente, fapt ce va conduce la o creștere moderată a industriei.” a declarat Daniel Mocanu, Director General DAAS.

La rândul său, Dl Marco Nocivelli, Președintele și Directorul General Epta declară: “Odată cu finalizarea procesului de preluare suntem nerăbdători să începem activitatea cu noii noștri colegi din România, să găsim împreună sinergii în direcția atingerii obiectivelor noastre comune. Suntem convinși că am facut alegerea cea mai bună și vom deveni împreună mai competitivi și mai puternici pe zona echipamentelor frigorifice și a asistenței tehnice.”

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.