360Competition și POP & PARTNERS, asistență în autorizarea de către Consiliul Concurenței a tranzacțiilor prin care grupul Bittnet a preluat două companii

360Competition în colaborare cu POP & PARTNERS au furnizat asistența necesară pentru autorizarea de către Consiliul Concurenței a tranzacțiilor prin care grupul Bittnet va prelua companiile 2Net Computer SRL și Top Tech SRL.

Cele doua firme de avocați au colaborat pe parcursul întregii proceduri de notificare a tranzacțiilor catre autoritatea de concurență din România, POP & PARTNERS oferind asistența inclusiv pe partea de due diligence și tranzacție. Din partea 360Competition avocații implicați au fost Diana Crângașu și Raluca Maxim, iar echipa POP & PARTNERS a fost condusa la nivel de parteneri de Claudiu Pop și Irina Bănică.

Grupul Bittnet este activ, în special, în domeniul training-urilor și educației IT, iar, împreună cu societățile din grupul său, este prezentă și pe piețele componente servicii IT, hardware și software.

2Net este o companie românească de IT&C fondată în urmă cu 25 de ani în Brașov de către antreprenorul Gheorghe (George) Tomescu. Compania este specializată în furnizarea de produse, soluții și tehnologii, servicii IT&C integrate, retele voce-date & control acces. Compania are încheiate parteneriate cu cei mai importanti vendori din domeniul IT&C, precum Cisco, Microsoft, HP Inc, Dell EMC, HPE, Lenovo, Apple, Asus, Fortinet, BitDefender, Eset, Kyocera, Canon, Rittal, APC, etc. 2Net are în prezent un număr de 24 de angajați și o prezență puternică la nivelul județelor Brașov, Harghita și Covasna.
După autorizarea tranzacției, 2Net este deținută integral de către Dendrio Solutions și va fi integrată în business-group-ul „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group. Achiziția 2Net a fost realizată integral de către Dendrio, care a preluat și un împrumut acționar în valoare de 1,2 milioane de lei. Valoarea tranzacției este estimată la 6,3 milioane de lei și se supune ajustărilor obișnuite pentru acest tip de tranzacții.

TopTech este o companie românească de IT&C fondată în anul 1992 în Deva, fiind una dintre cele mai mari companii de soluții IT&C din centrul și vestul țării. În prezent, TopTech utilizează tehnologii avansate având încheiate parteneriate puternice cu cei mai importanți producători din domeniu, precum Dell sau HP. Compania are birouri deschise în Deva, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Mediaș. În urma acestei tranzacții, grupul Bittnet își extinde astfel acoperirea geografică națională.
Valoarea tranzacției este estimată la 12,5 milioane de lei și se supune ajustărilor obișnuite pentru acest tip de tranzacții. Valoarea aceasta va fi plătită parțial în numerar (7,5 milioane de lei direct de către Dendrio), în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET.


360Competition reunește o echipă de avocați seniori specializati în dreptul concurenței, a ajutorului de stat, concurenta neloială și investiții străine, fiind primul boutique de concurență înființat în România. Echipa gestionează notificările tranzacțiilor din perspectiva de concurență și investiții străine către Consiliul Concurenței și alte autorități similare din Europa, având expertiză în tranzacții din sectoare precum IT, bancar-asigurări, energie, telecomunicații, produse farmaceutice, construcții, mass-media, industrie, automobile și FMCG. Avocații 360Competition asistă societățile investigate de autoritățile de concurență și realizează programe customizate de conformare cu regulile de concurență pentru a preveni încălcări viitoare, fiind implicați și în notificările pentru aprobarea de către Comisia Europeană a diverselor ajutoare de stat acordate în România.

POP & PARTNERS este o firmă de avocatură de business axată pe calitatea consecventă și gradul ridicat de eficiență oferite la nivel de partener și senioritate elevată. POP & PARTNERS furnizează servicii de avocatură de nișă, selectată în general de antreprenori și responsabilii de business care își doresc un partener etic și practic, pentru a defini și implementa împreună o strategie coerentă pe termen mediu-lung. Ariile de practică principale sunt tranzacțiile în domeniul imobiliar, IT, achiziții și fuziuni, energie, precum și apărarea drepturilor și intereselor în structurile de acționariat cu dinamică și/sau problematică aparte. POP & PARTNERS oferă soluții la cheie integrând consultanți financiari și fiscali cu care colaborează în mod constant și uniform de peste un deceniu.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.