Concurența analizează preluarea Promat și Agroind de către Ameropa

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţiile prin care Promat Comimpex SRL este preluată de Ameropa AG şi Grupul Familiei Moldovan, iar Agroind Cauaceu SA este preluată de Ameropa AG și Grupul Familiei Corbuț.

Grupul Ameropa este asistat pe piața locală în mod tradițional de avocații firmei Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA).

Potrivit informațiilor BizLawyer, echipa de avocați PNSA a fost coordonată de Bogdan C. Stoica (Partener), împreună cu Andreea Hulub (Managing Associate).

Implicați în proiect au mai fost Mihaela Ion (Avocat Asociat Concurenta), Codrin Luta (Avocat Colaborator, Coordonator Finantari), Ioana Dumitru (Avocat Colaborator, Coordonator Relatii de Munca), precum și avocații Mariana Marcu, Cristina Marcu, Casiana Panzariu, Claudia Salomia, Dragos Iamandoiu, Vanessa Nistor, Geanina Popescu, Madalina Toca, Laura Ambrozie si Vanessa Nistor.

Promat Comimpex SRL și Agroind Cauaceu SA activează în domenii legate de producția și comercializarea de îngrășăminte chimice, precum și de producția, prelucrarea și multiplicarea semințelor în vederea comercializării, inclusiv piața achiziției cerealelor la nivel regional și național.

Ameropa Holding AG este parte a Grupului de companii Ameropa Elveţia, care activează în comerțul internațional cu îngrășăminte chimice, cereale și produse petrochimice.

În România, Ameropa este unul dintre cei mai mari distribuitori de îngrăşăminte pentru agricultură, seminţe şi pesticide şi deţine Combinatul de Îngrăşăminte Azomureş şi Chimpex Constanţa.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.