ÎCCJ a redus cu 30% amenda dată de Consiliul Concurenței firmei Pelicanul Grup Taxi SRL. Avocații MUSLIU & Asociații, in prim plan

Înalta Curte de Casație și Justiție a redus cu 30% amenda aplicată de Consiliul Concurenței firmei Pelicanul Grup Taxi SRL prin Decizia 8/2015 având ca obiect sancționarea întreprinderilor active pe piața pe piața transportului de persoane în regim de taxi din Municipiul București și județul Ilfov.

Printre întreprinderile care au contestat decizia Consiliului Concurenței se numără și Auto Cobălcescu SRL, Confort Taxi SRL, Cristaxi Service SRL, însă acțiunile lor au fost respinse.

Întreprinderea Pelicanul Grup Taxi SRL a fost reprezentată în instanță de echipa de avocați MUSLIU & Asociații.

Reamintim că autoritatea de concurenţă a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.264.875 lei (505.021 euro), 8 întreprinderi active pe piaţatransportului de persoane în regim de taxi şi dispecerat taxi dinmunicipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru participarea la o înţelegere tacită/practică concertată având ca obiect fixarea tarifului de transport de persoane în regim de taxi, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Companiile sancţionate, care deţineau circa 70% din piaţă la momentul înţelegerii, sunt Pelicanul Grup Taxi (amendă de 24.039 euro), Pelicanul Grup Internaţional Filiala Bucureşti (311 euro), Meridian Taxi (sancţionat cu 38.584 euro), Meridian Taxi Plus (10.404 euro), Autocobălcescu (375.831 euro), Confort Taxi (1.019 euro), Cristaxi Service (48.963 euro) şi Grup AS 2000 Transcom (5.870 EURO).

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.