Consiliul Concurenţei analizează preluarea Crucea Wind Farm şi Steag Energie România de către Hidroelectrica

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Hidroelectrica intenţionează să preia companiile Crucea Wind Farm şi Steag Energie Romania, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, marţi, AGERPRES.
 
Activitatea principală a Crucea Wind Farm este producţia şi comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie România prestează servicii tehnice de inginerie şi monitorizează serviciile derulate de diverşi furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.
 
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.
 
Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
 
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ. 

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.