Consiliul Concurenţei analizează preluarea Eurasia Invest de către Mayr-Melhof Packaging International

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Mayr-Melnhof Packaging International GmbH, cu sediul în Austria, preia Eurasia Invest Holding AG, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat.

Mayr-Melnhof Packaging International GmbH face parte din grupul Mayr-Melnhof, care activează în principal pe piaţa ambalajelor din carton, inclusiv în România. La nivel mondial, grupul Mayr-Melnhof este activ în domeniul producţiei de carton tratat din fibre reciclate, având o poziţie semnificativă pe piaţa cartonului din fibră virgină.

Eurasia Invest Holding AG este o companie de tip holding ce face parte în prezent din grupul de societăţi Tann şi deţine societăţi care activează pe piaţa hârtiei pentru filtre de ţigarete (tipping paper), respectiv pe piaţa benzilor de desfacere pentru ambalaje (tear tape), fiind prezente inclusiv în România. Grupul Tann este activ la nivel mondial în principal pe piaţa conversiei şi distribuţiei de hârtie pentru filtre de ţigarete.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această operaţiune de concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzut de lege", se menţionează în comunicat.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.