Consiliul Concurenței pune în consultare publică angajamentele propuse de Help Net pentru a putea prelua 63 de farmacii de la Farmaceutica Remedia SA

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Help Net Farma SA în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul preluării fondurilor de comerț aferente unui număr de 63 de farmacii aparținând Farmaceutica Remedia SA. Cele 63 de farmacii sunt localizate în București și în județele Alba, Arad, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș și Timiș

Atât Help Net Farma SA, cât şi farmaciile achiziționate sunt active, în România, în sectorul comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice și parafarmaceutice. Help Net face parte din grupul german Phoenix, furnizor de servicii integrate de sănătate, la nivel european, cu o prezență activă în 27 de țări. În România, grupul Phoenix este prezent și pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA.

În urma analizei, au rezultat anumite îngrijorări concurențiale în ceea ce privește efectele pe care această operațiune le-ar putea avea pe piața comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice și parafarmaceutice din zona Aviaţiei Park, Bucureşti.

Angajamentele propuse de Help Net Farma SA pentru a elimina îngrijorările autorității de concurență prevăd cesionarea fondului de comerț aferent farmaciei aflată pe Str. Alexandru Aviaţiei Park din Bucureşti.

  Conţinutul angajamentelor formulate de Help Net Farma SAsunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă.


Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de Help Net până la data de 29 iunie 2020, prin fax la nr. 021.405.45.10, prin e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poştă la adresa Consiliului Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701.

Iunie 2020

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.