Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Banvit Foods SRL de către Aaylex System Group SA. TZA și NNDKP, în tranzacție

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Aaylex System Group SA din Bucureşti intenţionează să preia compania Banvit Foods SRL din judeţul Ialomiţa, informează autoritatea de concurenţă.
 
Aaylex System Group SA face parte din Grupul Aaylex, grup ce activează pe piaţa producţiei şi distribuţiei de carne de pui, iar compania Banvit Foods SRL este activă în principal pe piaţa furajelor şi pe piaţa puilor de o zi.
 
În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
 
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial, se menţionează în comunicat.

Țuca Zbârcea & Asociații a asistat grupul brazilian BRF (via companiile Nutrinvestment BV și Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii AS) în toate aspectele corporative și de M&A ale tranzacției prin care s-a vândut pachetul reprezentând 100% din capitalul social al Banvit Foods SRL către Aaylex System Group SA, pentru suma de 20,3 milioane de euro.

Semnată în decembrie 2020, tranzacția a fost supusă îndeplinirii mai multor condiții precedente și autorizării Consiliului Concurenței.

Echipa de avocați din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații a fost coordonată de Silvana Ivan, Partener.

„Silvana a fost un partener de nădejde pe durata întregului proiect, demonstrând reale abilități de negociere și cunoștințe juridice temeinice. În contextul pandemiei COVID-19, ea a preluat sarcina de a ne reprezenta pe plan local și a contribuit decisiv la finalizarea acestei tranzacții, în ciuda contextului epidemiologic dificil”, a declarat Rafael Pellegrini Ribeiro, coordonatorul departamentului juridic internațional al BRF.

De cealaltă parte, NNDKP a acordat asistență AAylex pe două paliere distincte, derulate în paralel, respectiv atât în legătură cu obținerea finanțării, cât și în legătură cu realizarea tranzacției prin care a fost preluată toată participația în Banvit Foods.

Finanțarea în valoare de aproximativ 20 milioane de euro a fost acordată sub forma unui credit sindicalizat de către CEC Bank și EximBank. Pe lângă finanțarea achiziției participației în Banvit Foods, AAylex va folosi creditul pentru finanțarea activității curente a grupului de firme.
Totodată, NNDKP a asistat AAylex și în fața Consiliului Concurenței în obținerea unei decizii favorabile referitoare la concentrarea economică generată de această achiziție.

Echipa NNDKP care a acordat asistență AAylex a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener (Drept Bancar și Finanțări), Răzvan Vlad, Partener (Corporate/M&A) și Georgeta Dinu, Partener (Concurență), și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați (Drept Bancar și Finanțări) și Vlad Anghel, Avocat Asociat (Corporate/M&A).

„Această achiziție este de o importanță strategică pentru Grupul AAylex și reprezintă încununarea unui succes ce a presupus eforturi intense pe parcursul ultimilor 5 ani. Suntem încrezători că această achiziție va genera în următorii ani valoare adăugată atât din perspectivă internă cât și externă, continuând astfel să oferim clienților Cocorico o experiență de calitate premium" a declarat Cristian Bărbulescu, Deputy CEO al Grupului AAylex.

 

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.