Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Siderforgerossi şi Immobiliare San Giorgio de către KPS Capital Partners

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care KPS Capital Partners, LP, SUA, a preluat companiile Siderforgerossi Group S.p.A şi Immobiliare San Giorgio S.r.l., ambele din Italia, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, luni, AGERPRES.

KPS are ca principala activitate realizarea de investiţii de capital prin achiziţionarea de pachete de control în companii producătoare şi industriale. Principalele categorii de produse şi activităţi din comercializarea cărora KPS realizează venituri în România pot fi grupate după cum urmează: conversie şi stocare a energiei electrice pentru aplicaţii de putere de rezervă şi mobilitate specială, ansambluri de osii, şasiuri, suspensii şi componente conexe, ventilatoare, compresoare, schimbătoare de căldură, turbine cu aburi şi alte echipamente de manipulare a aerului şi gazelor, echipamente, tehnologii, servicii şi soluţii de liftare cu prăjini, echipamente de forţă şi cardiovasculare, mese de biliard şi accesorii şi motoare pe benzină pentru echipamente electrice de exterior, generare de electricitate, maşini de spălat sub presiune, produse pentru îngrijirea gazonului şi a grădinii, baterii litiu-ion pentru echipamente industriale mobile.

Siderforgerossi Group S.p.A este prezentă în domeniul producerii şi comercializării de produse din oţel forjate prin roluire, forjate în matriţă deschisă şi forjate în matriţă închisă.

Immobiliare San Giorgio este un holding imobiliar care deţine clădirile în care îşi desfăşoară activitatea Siderforgerossi Group S.p.A şi filialele sale. Societatea nu deţine alte proprietăţi imobiliare în România.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.