Consiliul Concurenţei analizează impactul legislaţiei din domeniul contabilităţii şi cel al serviciilor medicale

Consiliul Concurenţei realizează un studiu pentru a analiza impactul asupra concurenţei al prevederilor legislative care obligă companiile din domeniul contabilităţii şi cel al serviciilor medicale să fie deţinute şi/sau administrate doar de profesionişti în domeniu.
 
Astfel, autoritatea de concurenţă va analiza în ce măsură aceste obligaţii depăşesc criteriile de proporţionalitate şi necesitate stabilite pentru atingerea obiectivelor politicilor publice, constituindu-se în bariere în calea accesului pe pieţele respective.
 
"Este important să se facă diferenţa între reglementările strict necesare, cu rol esenţial în asigurarea calităţii serviciilor, şi cele care conduc la o suprareglementare, fiind dăunătoare dezvoltării pieţei şi, implicit, consumatorilor", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
  
În cadrul acestui studiu, autoritatea de concurenţă poate solicita informaţii şi documente tuturor operatorilor implicaţi, dar şi opinii ale autorităţilor publice cu atribuţii în domeniile respective.
 
Conform legii, Consiliul Concurenţei poate efectua studii privind domeniul său de activitate, furnizând Guvernului, publicului şi organizaţiilor internaţionale specializate informaţii privind această activitate.
 
Acest tip de instrument nu vizează încălcări ale legislaţiei din domeniul concurenţei, ci eventuale recomandări de modificare a prevederilor legale, în situaţia în care sunt considerate restrictive.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.