Consiliul Concurenţei a autorizat intrarea Meridiam SAS în acţionariatul Netcity Telecom

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Meridiam SAS intră în acţionariatul companiilor Netcity Telecom şi Concesiune Telecom, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, vineri, AGERPRES.

În urma acestei tranzacţii, Direct One S.A. şi Meridiam SAS vor controla în comun cele două companii, Netcity Telecom S.R.L. şi Concesiune Telecom S.R.L.

Meridiam este o societate independentă de investiţii de interes public din Franţa, specializată în dezvoltarea sustenabilă, finanţarea şi administrarea de proiecte de infrastructură publică pe termen lung. Meridiam se concentrează pe parteneriate public-private şi are în vedere proiecte tip greenfield, inclusiv construcţii.

Netcity Telecom este concesionarul reţelei Netcity, având ca responsabilităţi principale proiectarea, realizarea, operarea şi întreţinerea acesteia, cu scopul de a satisface nevoia utilizatorilor de a-şi realiza reţele de comunicaţii electronice, îmbunătăţind totodată aspectul vizual al oraşului prin migrarea reţelelor de cabluri aeriene în subteran.

Infrastructura metropolitană dezvoltată de Netcity Telecom este pusă la dispoziţie în mod reglementat companiilor şi operatorilor de telecom care activează sau doresc să ofere servicii pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Concesiune Telecom este o societate care nu desfăşoară activităţi, scopul său fiind asigurarea de garanţii asumate prin Contractul de concesiune încheiat cu Municipiul Bucureşti în vederea dezvoltării reţelei Netcity.

Direct One este structurat într-un format de tip holding sub umbrela E-Infra, din grup făcând parte şi companiile: Electrogrup S.A., Electrogrup Inc., Direct One şi Nova Power & Gas S.R.L.

Grupul Direct One furnizează soluţii de proiectare, implementare, întreţinere şi dispecerat la cheie, în proiecte complexe dezvoltate la nivel naţional şi european, servicii de producţie energie electrică, furnizare şi distribuţie energie electrică, producţie energie electrică, precum şi servicii de acces la infrastructuri, reţele şi servicii de comunicaţii electronice.

În 2016, autoritatea de concurenţă a autorizat preluarea Netcity Telecom de către grupul Direct One.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.