Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a optsprezece magazine ale Pram Maya SRL de către Profi Rom Food SRL

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Profi Rom Food SRL intenționează să preia optsprezece spații comerciale aflate sub controlul unic al companiei Pram Maya SRL.

Profi este deținută de compania luxemburgheză MEP Retail Luxco Sarl, care face parte din grupul de investiții de tip private equity Mid Europa. Principalul obiect de activitate al Profi îl reprezintă comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. În România, Profi își desfășoară în prezent activitatea prin magazine nespecializate de tip super/hipermarket și magazine de proximitate.

Pram Maya SRL are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Spațiile comerciale Maya se încadrează în categoria magazinelor de proximitate.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.