Consiliul Concurenței a autorizat preluarea companiilor Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L. de către Hidroelectrica S.A

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a preluat companiile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L..

Hidroelectrica S.A. este unul din principalii producători și furnizori de energie din România, cât și furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm S.A. este producția și comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie Romania S.R.L. prestează servicii tehnice de inginerie și de monitorizare a serviciilor prestate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.