Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Doosan IMGB SA de către SIF Banat-Crişana SA. Noerr și Biriș Goran, în tranzacție

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Societatea de Investiții Financiare Banat Crișana SA (SIF Banat-Crișana) a preluat compania Doosan IMGB SA.

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan și are ca obiect de activitate principal producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje, obținând și venituri din închirieri de spații de birouri și din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Noerr a fost firma de avocați care a asistat grupul sud-coreean în această tranzacție.

Echipa Noerr a fost coordonata de Rusandra Sandu (Partner & Head of Corporate/M&A), Magdalena Lupoi (Counsel, Corporate/M&A) si Andrei Copil (Management Consultant). In cadrul proiectului au fost implicati consultanti din multiple arii de expertiza, printre care: Scott SeongKoog Choi (Counsel, Financial Advisor), Cristina Stamboli (Senior Associate, Corporate/M&A), Miruna Coderie (Associate, Real Estate), Monica Colt (Tax Advisor).

SIF Banat-Crișana a fost asistată la realizarea  tranzacției de către Biriș Goran  SPARL și Crosspoint  Real Estate. 
 

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.