Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Ţiriac Leasing IFN de către Banca Transilvania

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania SA intenţionează să preia Ţiriac Leasing IFN SA, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, miercuri, AGERPRES.

Banca Transilvania SA este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include şi o serie de societăţi comerciale şi instituţii financiare nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, servicii de investiţii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanţare şi factoring.

Banca Transilvania SA oferă clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, produse şi servicii bancare, în conformitate cu autorizaţia emisă de Banca Naţională a României. De asemenea, Banca Transilvania SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti începând cu anul 1997.

Ţiriac Leasing IFN SA este o instituţie financiară nebancară ce activează pe piaţa serviciilor financiare, prin acordarea de finanţare pentru autovehicule (preponderent) şi echipamente, prin leasing financiar şi, într-un volum foarte redus, prin credit.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.