Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Wolf Plastics Verpackungen de către grupul ALPLA

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul ALPLA preia Wolf Plastics Verpackungen GmbH din Austria şi, indirect, Wolf Plastics Ambalaje S.R.L. din România, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat remis, luni, spre publicare.

Grupul ALPLA este specializat în soluţii de ambalare din plastic rigid, precum sisteme de ambalare, sticle, capace, componente produse prin injectare, preforme şi tuburi. ALPLA produce articole din plastic rigid pentru ambalare, de ex. preforme PET şi sticle / recipiente, precum şi ambalaje de plastic pentru produse alimentare, lapte şi produse lactate, uleiuri şi lubrifianţi şi produse farmaceutice.

În România, Grupul ALPLA comercializează preforme de polietilen tereftalat (PET), containere realizate prin modelare prin suflare extrusivă (EBM), sticle şi canistre mono şi multistrat, buşoane din plastic, picurătoare, capace şi sisteme de dozare, tuburi printate şi produse auxiliare.

Wolf Plastics Ambalaje S.R.L. din judeţul Ilfov, filiala companiei Wolf Plastics Verpackungen GmbH, comercializează în România, în principal, găleţi.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", se menţionează în comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.