Comisia Europeană, amenzi de peste 30 de milioane de euro în cartelul producătorilor de conserve din legume


Comisia Europeană a amendat doi producători de conserve din legume cu peste 30 de milioane de euro (32,8 milioane de dolari) pentru că au conspirat să-şi menţină poziţiile pe piaţă şi să păstreze ridicate preţurile la legumele conservate, transmite DPA.

Grupul francez CECAB a fost amendat cu 18 milioane de euro, în timp ce compania olandeză Coroos va plăti 13,6 milioane de euro. Din cartel făcea parte şi firma franceză Bonduelle, care a obţinut imunitate şi nu a mai plătit amenda de aproximativ 250 de milioane de euro, pentru că a dezvăluit înţelegerea secretă, care s-a derulat în perioada 2000 - 2013, a anunţat vineri executivul comunitar.

Coroos şi CECAB, alături de Bonduelle, au recunoscut că au făcut parte din cartel, colaborând pentru a stabili preţurile şi ajungând la un acord privind cota de piaţă şi volumele de vânzări. Cele trei firme s-au înţeles asupra conservelor de fasole, mazăre şi porumb dulce vândute retailerilor din ţări europene, a precizat Comisia Europeană.

Instituţia a informat că va continua ancheta în cazul unei a patra firme, Conserve Italia.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.