Un tribunalul anulează amenda de 228 mil. E, aplicată de autoritatea de concurență din Italia firmelor Telecom, Vodafone, Wind Tre şi Fastweb

Un tribunal italian a anulat amenda de 228 milioane de euro aplicată în 2020 principalilor operatori de telefonie pentru încălcarea reglementărilor privind concurenţa, deoarece au fost de acord în mod colectiv să majoreze preţurile, transmite Reuters.

Autoritatea de supervizare a concurenţei din Italia susţine că Telecom Italia, Vodafone, Wind Tre (subsidiară a CK Hutchison) şi Fastweb (divizie a Swisscom) au ajuns la un acord privind majorarea tarifelor, după ce au fost forţate să renunţe la schema de facturare de 28 de zile, în loc de o lună întreagă.

Dar un tribunal administrativ din Roma a anunţat într-un document, consultat de Reuters, că Autoritatea de supervizare a concurenţei nu a demonstrat că firmele nu au acţionat în limitele competenţelor lor.

Decizia a provocat o reacţie promptă a asociaţiei consumatorilor italieni, Unione Nazionale Consumatori.

"Este o ruşine. Faptul că sistemul juridic a acestei ţări nu funcţionează este bine cunoscut, dar niciodată nu am ajuns atât de jos", a declarat Massimiliano Dona, preşedintele Unione Nazionale Consumatori.

Reprezentanţii Telecom Italia şi ai Vodafone nu au comentat informaţia, celelalte companii nu au fost disponibile pentru declaraţii.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc, unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.