Consultare publică: Ghid privind serviciile feroviare conexe și infrastructura de servicii


Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar din cadrul Consiliului Concurenței supune spre consultare publică proiectul Ghidului privind serviciile feroviare conexe şi infrastructura de servicii.

Scopul ghidului este dea oferi o imagine de ansamblu a normelor aplicabile operatorilor/deţinătorilor infrastructurilor de servicii și a drepturilor pe care le au operatorii de transport feroviar, prin implementarea Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2177 al Comisiei privind accesul la infrastructurile de servicii și la serviciile feroviare conexe. Acest regulament stabilește un set de norme noi pentru operatorii de infrastructuri de servicii, detaliile procedurilor și ale criteriilor care trebuie urmate pentru accesul la serviciile furnizate în cadrul infrastructurilor de servicii enumerate la punctele 2, 3 și 4 din anexa II la Legea nr. 202/2016.

Ghidul conține informații cu privire la normele și reglementările aplicabile, serviciile şi infrastructurile de servicii, modul în care se asigură accesul la servicii şi la infrastructura de servicii, principiile de tarifare și condiţiile privind transparența informaţiilor referitoare la infrastructurile de servicii şi accesul la servicii, precum şi condiţiile privind posibilitatea de exceptare de la dispoziţiile sau de la o parte dintre dispoziţiile actului normativ.

Proiectul Ghidului privind serviciile feroviare conexe şi infrastructura de servicii poate fi consultat pe site-ul Consiliului Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar.

Vă reamintim că, în anul 2011, Autoritatea de concurență a preluat de la Ministerul Transporturilor Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar. Odată cu adoptarea OUG 21/2011 au fost întrunite cerinţele de independenţă funcţională şi decizională a Consiliului de Supraveghere din Domeniul Feroviar şi s-a realizat conformarea faţă de cerinţele din acţiunea declanşată de către Comisia Europeană referitoare la implementarea directivelor primului pachet feroviar (Cauza nr. 2008/2108), în special privind consolidarea independenţei Consiliului de supraveghere.

Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar invită părțile interesate să transmită eventualele propuneri, sugestii și opinii cu privire la proiectul Ghidului privind serviciile feroviare conexe și infrastructura de servicii prin email, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, la adresa Consiliul Concurenței, Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar, Piața Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, București, cod poștal 013701, Oficiul Poştal 18 Ghişeul 3, până la data de 25 august 2019.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.