AIK Energy LTD preia compania Valahia Gaz SRL. Tranzacția, analizată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care AIK Energy LTD preia compania Valahia Gaz SRL.

Părțile implicate în operațiunea de concentrare economică sunt active în sectorul gazelor naturale, desfășurând activități de furnizare de gaze naturale în regim concurențial, sector supervizat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

AIK Energy LTD desfăşoară activităţi precum: extracția gazelor naturale, comercializarea angro cu electricitate, comercializarea angro cu gaze naturale, vânzarea en-gros de țiței și produse petroliere. În România, activitatea AIK se desfășoară printr-un sediu secundar - AIK Energy LTD - sucursala Bucureşti, care are ca obiect principal de activitate comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.

Valahia Gaz SRL are ca principal obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.