Autoritatea de concurenţă analizează preluarea de către Compagnie Saint Gobain a trei companii din Grupul Chryso

Tranzacţia prin care companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l, toate situate din Luxemburg, vor fi preluate de către Compagnie de Saint Gobain, Franţa, este analizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, transmis joi AGERPRES, Compagnie de Saint Gobain face parte din grupul Saint-Gobain care produce şi comercializează sticlă de construcţie, rigips, plafoane, izolaţie, mortare, ipsos şi alte produse chimice pentru construcţii, ţevi şi produse exterioare.

În România, Grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în douăsprezece situri industriale localizate în Călăraşi, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcţii.

De asemenea, companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l fac parte din Grupul Chryso care desfăşoară activităţi în domeniul producerii şi comercializării produselor chimice pentru construcţii.

Pe plan local, Grupul Chryso produce şi comercializează: amestecuri de substanţe pentru beton, care constituie activitatea de bază a acestui grup, şi aditivi pentru ciment.

Conform sursei citate, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

În acest sens, autoritatea va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele legale.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.