Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Credit Agricole Bank România de către Vista Bank România

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Vista Bank Romania preia Credit Agricole Bank Romania după ce, în urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, remis marţi AGERPRES, atât Vista Bank Romania, cât şi Credit Agricole Bank Romania sunt instituţii de credit care oferă o gamă variată de servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial", precizează sursa citată.

Vista Bank a anunţat la începutul lunii ianuarie încheierea unui acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Credit Agricole România, achiziţia fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al acestui an, după obţinerea aprobării din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat al băncii, după finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,2 miliarde de euro, credite de 750 milioane de euro, depozite de 1,1 miliarde de euro şi peste 105 milioane de euro capital CET1.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi şi oferă o gamă completă de produse şi servicii clienţilor locali şi internaţionali. Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane de euro, depozite de 410 milioane de euro şi credite de 395 milioane de euro.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.