Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către GSP a unor activităţi derulate de Schlumberger

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Forasol, membră a Grupului GSP, a preluat unele linii de afacere aferente unor activităţi din domeniul serviciilor petroliere aparţinând unor companii ale Grupului Schlumberger, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Forasol S.R.L., înfiinţată în anul 2018, are ca obiect principal de activitate servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale.

Principala activitate a Grupului GSP constă în furnizarea serviciilor/produselor legate de activitatea platformelor marine, societăţile membre ale acestui grup având capabilitatea de a asigura o prezenţă pe mai multe arii de activitate ce se circumscriu serviciilor de construcţii a platformelor offshore şi a structurilor subacvatice, serviciilor de mentenanţă, serviciilor de management integrat de proiect, precum şi serviciilor conexe acestora, cum ar fi: servicii de prevenire şi stingere a incendiilor, servicii de catering, servicii de decontaminare, precum şi servicii de transport offshore cu elicoptere.

Grupul Schlumberger este furnizor de tehnologie şi servicii pentru industria petrolieră, fiind specializat în proiectarea, dezvoltarea şi furnizarea de tehnologie aferentă operaţiunilor/etapelor de extracţie a petrolului şi gazelor naturale.

Tranzacţia presupune transferul unor activităţi din domeniul serviciilor petroliere constând în: servicii de bază de echipamente de control a solidelor şi fluidelor de foraj, precum şi reparaţii sonde, servicii de bază de extracţie/ridicare artificială a petrolului prin pompe cu cavitate progresivă, servicii de foraj direcţional de bază şi măsurători, servicii de cimentare, servicii de evaluare prin cablu (wireline), servicii de testare a sondelor, servicii privind intervenţia la sondă prin tubulatură flexibilă şi servicii de stimulare a sondelor, servicii de bază de extracţie/ridicare artificială a petrolului prin pompe submersibile electrice.

Aceste linii de afacere aparţin companiilor M-I Petrogas Services România, Schlumberger Oilfield Europe Suport şi Schlumberger România, membre ale Grupului Schlumberger.

M-I Petrogas Services România are ca obiect principal de activitate servicii conexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale. Societatea oferă produse şi servicii pentru fluidele de foraj, deschiderea de formaţiuni productive, completare şi reparaţii sonde.

Schlumberger Oilfield Europe Suport este specializată în activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea, activând, în principal, ca centru de servicii suport pentru diverse entităţi din cadrul grupului.

Schlumberger România desfăşoară activităţi de servicii conexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.