Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Gifarm de către Marcos Provit

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Marcos Provit SA preia compania Gifarm SRL, informează autoritatea pentru concurenţă printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Marcos Provit, parte a grupului Evofarm, activează pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), precum şi pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice.

Gifarm activează pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), prin intermediul unei unităţi farmaceutice localizată în municipiul Tecuci.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", se menţionează în comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.