Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Hoffmann de către Grupul SFS International

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Grupul SFS International AG, Elveţia, a preluat Hoffmann SE, Germania, şi subsidiarele acesteia, informează autoritatea.

În România, Grupul SFS este prezent prin Heco Schrauben SRL, care activează în producţia de şuruburi, iar Grupul Hoffmann este activ prin intermediul subsidiarei sale, Hoffmann Industrial Tools SRL, activă doar în distribuţia de unelte, şi nu are producţie locală.

Grupul SFS este un jucător global activ în dezvoltarea şi producţia de componente personalizate turnate cu precizie, soluţii şi ansambluri de prindere şi sisteme de prindere mecanice optimizate pentru aplicaţii.

Grupul Hoffmann comercializează şi, într-o mică măsură, produce scule standard şi produse complementare, cum ar fi staţii de lucru şi echipamente de depozitare, precum şi echipamente de protecţie personală, în principal către clienţi profesionişti, şi oferă servicii de consiliere şi asistenţă tehnică corespunzătoare.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial", precizează Consiliul Concurenţei.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.