Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea IBS Filtran Kunstoff/Metallerzeugnisee de către Filtration Group Corporation

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Filtration Group Corporation, SUA, prin Clear Edge Filtration GmbH, Germania, a preluat IBS Filtran Kunstsoff/Metallerzeugnisse GmbH, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei.

Filtration Group Corporation deţine deja 60% din părţile sociale ale IBS, iar în urma tranzacţiei a achiziţionat şi restul de 40%, obţinând, astfel, control unic asupra companiei germane.

Filtration Group Corporation oferă o gamă largă de soluţii de filtrare pentru industriile: alimentară, a băuturilor, apei, microelectronicelor, telecomunicaţiilor, a mediului înconjurător, medicală, farmaceutică, a bioştiinţei, fluidelor hidraulice, de minerit, finisaje industriale şi sectorul energetic.

IBS Filtran Kunstsoff/Metallerzeugnisse GmbH, Germania, produce şi distribuie sisteme de filtrare pentru producătorii de autovehicule şi transmisii, în special în Europa. IBS nu are subsidiare.

Atât Filtration Group Corporation, SUA, cât şi IBS Filtran Kunstsoff-/ Metallerzeugnisse GmbH, Germania, au vânzări pe teritoriul României.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.