Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Medici's de către MedLife

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care MedLife preia grupul Medici's, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

MedLife SA este un operator privat de sănătate, cu clinici în mai multe oraşe din România. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Grupul Medici's activează pe piaţa serviciilor medicale private de sănătate şi prestează servicii de asistenţă medicală generală şi specializată, precum şi servicii de imagistică. Compania operează o reţea de clinici şi laboratoare în judeţul Timiş.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Tranzacţia presupune integrarea în Grupul MedLife atât a celor patru clinici Medici's şi a laboratorului, cât şi a spitalului, potrivit unui comunicat al MedLife, remis la finele lunii octombrie.

Astfel, MedLife ajunge să deţină în Timişoara cinci clinici, două laboratoare, un laborator de celule stem şi un spital multidisciplinar, care la momentul finalizării va deveni cel mai mare spital privat din oraş.

"Parteneriatul cu Medici's este unul strategic şi are ca obiectiv consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic şi tratament din România, pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacienţilor. Credem cu tărie că împreună cu partenerii noştri vom reuşim să transformăm Timişoara într-unul din cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate. De altfel, extinderea MedLife pe piaţa din Timişoara are ca rezultat, pe de-o parte, creşterea accesului pentru locuitorii din zona de vest la servicii medicale integrate, personalizate şi complexe, şi pe de altă parte, crearea unui mediu competitiv puternic, ceea ce conduce la dezvoltarea calităţii serviciilor medicale la nivelul întregului judeţ", a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.