Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Omniform de către Grupul Proplast

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Grupul Proplast, prin intermediul Nutripack SAS, preia Omniform şi, indirect, Duton Plast Muscel, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, joi, AGERPRES.

Grupul Proplast, prin intermediul filialelor sale, este activ în principal în producţia de ambalaje din plastic rigid, în forma tăvilor, pe piaţa europeană. Grupul Proplast este, de asemenea, activ în sectorul vânzării de pahare de plastic reutilizabile şi în producţia de echipamente şi instrumente necesare pentru injecţia plasticului.

Grupul Omniform este specializat în producţia de ambalaje, tăvi şi blistere personalizate, în principal pentru industrii alimentare.

Duton Plast Muscel SA, filiala din România a Omniform SA, produce recipiente din plastic de unică folosinţă, destinate în principal industriilor alimentare.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.