Consiliul Concurenţei analizează preluarea Ergo Asigurări de Viaţă şi Ergo Asigurări de către Euroins Insurance Group

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Euroins Insurance Group AD preia Ergo Asigurări de Viaţă SA şi Ergo Asigurări, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Grupul Euroins Insurance Group AD activează în sectorul asigurărilor în Europa Centrală şi de Sud-Est, fiind prezent pe piaţa românescă prin compania Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.

Ergo Asigurări de Viaţă SA şi Ergo Asigurări SA fac parte din Grupul ERGO. Cele două companii furnizează servicii de asigurare de viaţă şi asigurări generale în România.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.