Consiliul Concurenţei analizează preluarea Gedeon Richter Farmacia şi Pharmafarm de către Mediplus Exim

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Mediplus Exim SRL intenţionează să preia Gedeon Richter Farmacia SA şi Pharmafarm SA.

Potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, Gedeon Richter Farmacia SA activează pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice şi operează, la nivel naţional, 94 de farmacii.

Pharmafarm SA este o companie prezentă pe piaţa comerţului cu ridicata al produselor farmaceutice şi parafarmaceutice.

Mediplus Exim SRL este activă pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice şi face parte din grupul controlat de Penta Investments Limited, un grup specializat în investiţii pe termen lung. În România, grupul Penta operează farmaciile "Dr. Max" şi "Sensiblu".

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, iar instituţia va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.