Consiliul Concurenţei analizează preluarea Hargaz Harghita Gaz de către Premier Energy

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Energy preia compania Hargaz Harghita Gaz, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, luni, AGERPRES.

Companiile din grupul Premier Energy sunt active pe piaţa gazelor naturale din România în calitate de distribuitori şi furnizori, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale, realizând activităţi de racordare la sistemele de distribuţie a gazelor naturale, mentenanţa instalaţiilor de racordare, verificarea instalaţiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize, precum şi extinderi de sisteme de distribuţie.

La începutul anului 2022, grupul Premier Energy a preluat companiile Ecoenergia şi Alive Capital, devenind, astfel, activ şi pe piaţa energiei electrice din România în calitate de producător de energie electrică alternativă, furnizor şi trader.

În Republica Moldova, grupul Premier Energy este activ pe piaţa distribuţiei şi furnizării de energie electrică.

Hargaz Harghita Gaz îşi desfăşoară activitatea pe piaţa gazelor naturale din România în calitate de distribuitor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale, respectiv: proiectarea şi executarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, proiectarea şi executarea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. Până la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz a beneficiat şi de o licenţă de furnizare a gazelor naturale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data acestui anunţ.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.