Consiliul Concurenţei analizează preluarea MMagna PT Bordeaux SAS, Franța de către Mutares SE & Co. KGaA, Germania

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Mutares SE & Co. KGaA, Germania intenționează să preia activitatea de producție de transmisii manuale pentru autovehicule a Magna PT Bordeaux SAS, Franța. 

Mutares SE & Co. KGaA este o companie de tip holding, care achiziționează întreprinderi mici și mijlocii, precum și părți din grupuri în situații de tranziție, cu sedii în Europa. În România, Mutares SE & Co. KGaA deține SFC Automotive Solutions Romania S.R.L., firmă care comercializează produse de etanșare pentru autovehicule.

Magna PT Bordeaux SAS, parte a Grupului Magna International Inc., operează o fabrică în Bordeaux, Franța, specializată în dezvoltarea, producerea și comercializarea de transmisii manuale ca un sistem complet pentru industria autovehiculelor, fiind parte a sectorului de propulsie pentru autovehicule al grupului.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.