Consiliul Concurenţei analizează preluarea Ţiriac Leasing IFN de către Banca Transilvania

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Ţiriac Leasing IFN, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Banca Transilvania face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care include şi o serie de societăţi comerciale şi instituţii financiare-nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, servicii de investiţii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanţare şi factoring.

Banca Transilvania oferă clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, produse şi servicii bancare, în conformitate cu autorizaţia emisă de Banca Naţională a României. De asemenea, Banca Transilvania este listată la Bursa de Valori Bucureşti începând cu anul 1997.

Ţiriac Leasing IFN este o instituţie financiară nebancară ce activează pe piaţa serviciilor financiare, prin acordarea de finanţare pentru autovehicule (preponderent) şi echipamente, prin leasing financiar şi, într-un volum foarte redus, prin credit.

Întreaga activitate a Ţiriac Leasing IFN se desfăşoară în România, clienţii fiind în marea majoritate persoane juridice de tipul întreprinderilor mici şi mijlocii, în timp ce segmentele de clienţi corporate şi persoane fizice sunt foarte reduse.

Potrivit înformațiilor BizLawyer, O echipă integrată de specialiști ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat Banca Transilvania în preluarea companiei Țiriac Leasing de la Grupul Țiriac.

PwC România și D&B David și Baias au oferit servicii de due diligence și asistență financiară, fiscală și juridică la tranzacție.

Echipa PwC care a asistat tranzacția a fost formată din Diana Coroabă, Ana-Maria Butucaru, Partener servicii financiare, Cornelia Bumbăcea, Partner Deals, Cosmin Rancu, Senior Manager, Bogdan Cârpă Veche, Senior Manager, Violeta Raileanu, Manager și Ramona Curta, Manager.

Din echipa D&B David și Baias au făcut parte Anda Rojanschi, Partener, Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator și Andreea Toncu, Avocat Colaborator.

Firma de avocatură Filip & Company a asistat Grupul Țiriac.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.