Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Grupul Proplast va prelua Omniform SA

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Grupul Proplast, Franţa, va prelua, prin intermediul Nutripack SAS, grupul Omniform SA, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, vineri, AGERPRES.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

Grupul Proplast este activ pe piaţa europeană, în principal, în sectorul producţiei de ambalaje din plastic rigid, dar desfăşoară activităţi şi în domeniul vânzării de pahare de plastic reutilizabile şi în cel al producţiei de echipamente şi instrumente necesare pentru injecţia plasticului.

Grupul Omniform este specializat în producţia de ambalaje, tăvi şi blistere personalizate, în principal, pentru industrii alimentare. Omniform SA este prezent pe piaţa din România prin intermediul Duton Plast Muscel SA, care produce recipiente din plastic de unică folosinţă, destinate în principal industriilor alimentare.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.