Consiliul Concurenței îi verifică pe taximetriștii care au protestat la Guvern

Protestele companiilor de taxi faţă de platformele de ride-sharing ar putea fi declarate ilegale. Motivul ar fi că mai multe firme s-au coalizat pentru a exclude de pe piaţă concurenţa pe care o reprezintă Uber, Clever şi Bolt (noua denumire a Taxify). Consiliul Concurenţei verifică această ipoteză, potrivit Digi24.ro.

"Noi nu spunem că nu au dreptul companiile să facă lobby. Companiile nu au voie împreună, coordonat, să facă grevă, să spunem între ghilimele, deci să îşi oprească activitatea", a afirmat Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

De asemenea, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, consideră că legea taximetriei trebuie urgent modernizată. „Pe vremea când s-a scris legea taximetriei nu exista internetul sau nu era atât de dezvoltat, nu exista această posibilitate de a avea platforme pe care să faci comandă pentru taxi. Mi se pare absurdă ideea să spun: ‘Nu vreau să se întâmple ceva bun în România pentru că legea mea nu permite’. Dacă legea mea e rămasă în urmă, trebuie să o adaptezi”, a declarat  Bogdan Chiriţoiu pentru Digi24.ro.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.