MPR Partners a asistat J. Christof E&P Services SRL în notificarea transfrontalieră a unei concentrări economice privind servicii externalizate, în România și Serbia

MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociații a asistat J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L. în procedura de notificare la autoritățile de concurență din România și Serbia a concentrării economice rezultate ca urmare a externalizării de către OMV Petrom S.A. a unor operaţiuni şi servicii generale de suprafață, conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc.

Externalizarea a fost inițiată pentru achiziția de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță minoră, servicii de pompieri și salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilități, servicii de operare în facilități de tratare pentru cinci loturi din România. Consorțiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru două dintre loturile licitate.

Notificarea a fost un succes, autoritățile de concurență atât din România, cât și din Serbia, constatând faptul că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective în România, respectiv Serbia.

Pentru acest proiect, MPR Partners a mobilizat o echipă dedicată formată din avocați specializați în dreptul concurenței, coordonată de asociatul fondator Alina Popescu. Avocatul colaborator senior Magda Grigore și avocații colaboratori Oana Săvulescu și Andreea Bădiceanu au făcut de asemenea parte din echipă.

Asistența oferită a inclus analiza aspectelor de concurență relevante și conceperea strategiei din această perspectivă, redactarea și depunerea notificării la Consiliul Concurenței din România, respectiv revizuirea notificării depuse la autoritatea de concurență din Serbia.

Firma de avocatură D&B David and Baias a asistat de asemenea J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L. cu privire la notificarea depusă în România.

Firma de avocatură Karanovic & Partners a acordat asistență locală în Serbia, unde a efectuat formalitățile de notificare.

Reamintim că OMV Petrom a organizat o Procedură de Achiziție pentru achiziția de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță minoră, servicii de pompieri și salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilități, servicii de operare în facilități de tratare pentru cinci loturi din România: respectiv Zona de Producție Oltenia, Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia, Zona de Producție Muntenia, Zona de Producție Moldova, Zona de Producție Crișana.

Consorțiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru primele două loturi licitate (Zona de Producție Oltenia și Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia), urmând să semneze cu OMV un acord-cadru.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat, luna trecută,  că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.