Wolf Theiss a asistat Glovo în legătură cu autorizarea, de către Consiliul Concurenţei, a preluării Foodpanda. Partenerul Anca Jurcovan a coordonat echipa


Consiliul Concurenţei a aprobat achiziția Foodpanda RO SRL de către Glovoappro SRL. Această tranzacţie este parte a achiziției multijurisdicționale de 170 milioane EUR prin care Glovoapp23, S.L., unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global din industria livratorilor, preia operațiunile Delivery Hero în România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina.

În procesul de autorizare a tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei, echipa Wolf Theiss implicată în proiect a fost coordonată de Anca Jurcovan, Avocat Partener si coordonator al practicii de concurenţă, Maria Ionescu având un rol important în cadrul echipei de proiect.

"Autorizarea tranzacţiei Glovo Foodpanda este un caz de referinţă, fiind cea mai complexă analiză realizată până acum de către autoritatea de concurenţă din România cu privire la efectele unei operaţiuni de concentrare economică între platforme. În linie cu preocuparea constantă de a eficientiza procedurile de analiză a concentrărilor economice, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia într-un timp foarte bun, având în vedere noutatea cazului și/sau a sectorului şi la amplul exerciţiu de consultare a pieţei întreprins de către autoritate.” a declarat Anca Jurcovan, Avocat Partener şi Coordonator al practicii de Concurenţă la Wolf Theiss Bucureşti.

Wolf Theiss, sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, Partener şi Coordonator al echipei Corporate/M&A în România, a oferit, de asemenea, consultanță multijurisdicțională în materie de fuziuni și achiziții pentru preluările Glovo în toate cele 6 jurisdicții din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, pentru care a fost încheiat separat un pachet de documente tranzacționale, achiziția fiind supusă aprobării Consiliului Concurenței.
Glovoappro SRL este filiala din România a companiei Glovo, care are ca principal obiect de activitate dezvoltarea și administrarea serviciului online de livrare de mâncare de la restaurante către consumator prin intermediul platformei cu același nume.

Foodpanda Ro SRL furnizează servicii de preluare a comenzilor online şi livrare de mâncare de la restaurante prin intermediul serviciului online Foodpanda. Delivery Hero Dmart SRL, a fost constituită în iunie 2020 și funcţionează prin intermediul magazinelor de tip „dark store”, care reprezintă spaţii de depozitare în proximitate destinate exclusiv vânzării online, prin intermediul platformei, a produselor de tip multicategorie, prin intermediul platformei Foodpanda. Foodpanda Ro SRL și Delivery Hero Dmart SRL fac parte dintr-un grup de companii deținute de către Delivery Hero SE, Germania.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.