Qualitance devine parte din grupul Alten. CMS și RTPR au gestionat juridic tranzacția

Qualitance, companie internaţională de tehnologie şi inovaţie, fondată în România, devine parte din grupul Alten, în urma aprobării tranzacţiei de achiziţie de către Consiliul Concurenţei.

Biroul din București al firmei internaționale de avocatură CMS a asistat grupul internațional de consultanță și servicii de tehnologie Alten înachiziția Qualitance QBS SA.
Echipa multidisciplinară a CMS ce a asistat Alten a fost coordonată de către Horea Popescu și Mircea Moraru (Fuziuni & Achiziții) și i-a inclus pe Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu și Cătălin Vasile (Fuziuni & Achiziții); Roxana Popel și Andrei Tercu (Taxe).

De cealaltă parte, RTPR a asistat fondatorii Qualitance, Radu Constantinescu și Ioan Iacob, cu privire la vânzarea companiei. RTPR a implicat în această tranzacție o echipă formată din Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate). Mandatul echipei RTPR a acoperit asistența juridică în legătură cu toate etapele tranzacției.

Conform unui comunicat de presă, fondatorii companiei îşi urmează direcţiile pe care s-au concentrat în ultimii ani. Radu Constantinescu va continua să conducă în calitate de Managing Director operaţiunile Qualitance, companie care rămâne entitate independentă în cadrul grupului. Ioan Iacob va duce la nivelul următor de dezvoltare FLOWX.AI, start-up-ul de tehnologie incubat iniţial în Qualitance, care a atras a doua cea mai mare investiţie de tip seed din Europa la finalul lui 2021 - 8,5 milioane de dolari şi care şi-a extins prezenţa internaţională.

După un an de transformare pe toate palierele, Qualitance a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri estimată la 17,5 milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de anul anterior, şi îşi urmează evoluţia ascendentă, cu obiectivul de creştere anuală de 20% şi de îmbunătăţire a profitabilităţii, vizând dezvoltarea pe ambele linii de business - servicii de consultanţă, design, dezvoltare de produse şi experienţe digitale şi servicii de outsourcing. Compania îşi va păstra identitatea şi autonomia, atât în generarea de business, cât şi în modul de guvernanţă, urmând să integreze în mai multe etape modelul operaţional al Alten.

"Prin această uniune de forţe, ca parte din grupul Alten, care generează o sinergie puternică la nivelul serviciilor şi competenţelor noastre de transformare digitală, avem încredere că vom crea şi mai multă valoare pentru clienţii pe care îi susţinem în piaţa locală şi internaţională, ajutându-i să-şi concretizeze strategiile de digitalizare într-un mod agil, robust şi sustenabil. Într-o perioadă în care, la nivel global, în mod cert, companiile se confruntă cu mari provocări în procesele de digitalizare, Qualitance va contribui radical şi rapid în evoluţia acestor organizaţii", declară Radu Constantinescu, Managing Director Qualitance.

Împreună cu grupul Alten, Qualitance are ca prioritate extinderea internaţională, cu o strategie de dezvoltare a parteneriatelor în Europa Centrală şi de Est, dar şi în S.U.A. În 2022, compania a continuat să construiască portofoliul de clienţi şi de proiecte în domeniile în care a fost foarte prezentă în ultimii ani, respectiv servicii financiare (banking şi asigurări), utilităţi şi energie, tehnologie, manufacturing şi îşi propune să continue atât parteneriatele locale, cu companii precum IBM (partener de aproape 15 ani), Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR Erste, OMV Petrom şi cu cei mai mari jucători din piaţa asigurărilor, precum BCR Asigurări de Viaţă VIG, cât şi pe cele internaţionale, cu organizaţii precum Finstro, fintech din SUA în plină dezvoltare, sau White Glove. În aceeaşi măsură, Qualitance va continua şi parteneriatele cu companii inovatoare de tehnologie alături de care rezolvă rapid şi eficient nevoi complexe ale organizaţiilor mari, iar FLOWX.AI este un partener care aduce sustenabilitate în dezvoltările digitale complexe.

"Echipa Qualitance se alătură grupului Alten cu o înţelegere profundă a tehnologiei şi a dezvoltării de soluţii, experienţe şi business-uri digitale, precum şi cu o viziune comună cu privire la ceea ce înseamnă succesul clienţilor. Prin această alăturare valoroasă, care ne bucură profund, anticipăm o creştere a amprentei noastre geografice, cu precădere în Europa Centrală şi de Est", declară Axel Girardetti, Director Alten Group Central & Eastern Europe.

Qualitance îşi păstrează autonomia şi structura la nivel de echipă, care în prezent numără 220 de specialişti în tehnologie şi design. Pentru anul acesta, compania anticipează o creştere cu 20% a echipei, direct proporţională cu dezvoltarea proiectelor şi a portofoliului de clienţi.

Qualitance este o companie internaţională de tehnologie şi inovaţie fondată în România, care creează produse şi business-uri digitale pentru organizaţii globale şi startup-uri.