Consiliul Concurenţei pune în consultare publică angajamentele propuse de MedLife pentru a prelua Muntenia Medical Competences

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de MedLife pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială în contexul preluării companiei Muntenia Medical Competences.

Potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, miercuri, AGERPRES, Grupul MedLife intenţionează să preia Muntenia Medical Competences prin intermediul companiei sale Vita Care Flav SRL.

Companiile din Grupul MedLife activează atât pe piaţa serviciilor medicale private de sănătate, dar şi pe piaţa serviciilor de dezvoltare imobiliară, comerţului cu amănuntul al produselor farmaceutice, serviciilor de brokeraj şi asigurări şi fabricării de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi stomatologice.

Muntenia Medical Competences deţine şi operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş, care oferă servicii medicale de spitalizare de zi şi continuă, ATI, consultaţii medicale în regim ambulator şi servicii paraclinice, alături de alte servicii medicale conexe precum medicina muncii, abonamente medicale de sănătate şi centru de vaccinare.

În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacţia le-ar putea avea asupra preţurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN şi CT de la nivelul judeţului Argeş.

Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN şi CT pe care Grupul Medlife le-ar presta în judeţul Argeş, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflaţiei.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot trimite observaţii cu privire la angajamentele propuse până la data de 13 decembrie 2022.