Concurența analizează preluarea Urgent Cargus de către ME Partners Courier Investments. Avocații CCB și Bondoc & Asociații, în tranzacție

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care ME Partners Courier Investments S.R.L. va prelua Urgent Cargus S.A. Reamintim că fondul polonez de private equity Abris Capital Partners a vândut compania de curierat Urgent Cargus, al doilea jucător din piața de profil, fondului Mid Europa Partners, axat pe investitii în Europa Centrală şi de Est si Turcia. Tranzacția estimată la cca. 150 mil. E este de așteptat să se încheie până la finele anului. Abris Capital Partners a cumpărat integral Urgent Curier de la familia Corina și Sebastian Bălășescu în 2014, la doi ani după ce preluase firma de curierat Cargus de la DHL.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență fondului polonez în această achiziție. Echipa de avocați, formată din Mihai Măcelaru (lead counsel) și Radu Costin (senior associate), a acordat asistență Abris Capital Partners pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la pregătirea camerei de date, structurarea tranzacției, redactarea documentației aferente tranzacției, evaluarea ofertelor și negocierea cu entitățile ofertante.

De cealaltă parte, Mid Europa Partners a lucrat cu firmele de avocatură White & Case și Bondoc & Asociații pe partea de legal, dar și cu EY (taxe) și Last Mile Experts (comercial). Echipa Bondoc & Asociații implicată în proiect a fost coordonată de partenerii Lucian Bondoc și Cosmin Stăvaru și a inclus alți 15 avocați ai firmei.

Citește și ► Clifford Chance Badea și Bondoc & Asociații, în tranzacția prin care Abris vinde Urgent Cargus fondului Mid Europa Partners. Ce avocați au coordonat echipele

ME Partners Courier Investments S.R.L. companie de tip holding, care face parte din grupul de investiții de capital privat Mid Europa, care este prezent în România prin reţeaua medicală Regina Maria, lanţul de magazine Profi, Walmark Romania S.R.L. (activă în sectorul comerțului cu suplimente nutritive) şi Waberer`s Romania SA (activă în sectorul serviciilor de expediţii mărfuri).

Urgent Cargus S.A. este un furnizor de servicii de curierat expres din România, care oferă servicii de livrare pentru aproximativ 85.000 de clienți, inclusiv retailerilor care activează în domeniul comerțului electronic și persoanelor fizice.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.