Consiliul Concurenţei analizează preluarea mai multor companii de către Zarea

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Zarea SA va prelua companiile Domeniile Dealu Mare SRL, Vitis Prod SRL şi unele active ale Societăţii de Promovare a Vinului SRL.

Conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă, Zarea va prelua 70% din capitalul social al companiilor Domeniile Dealu Mare şi Vitis şi o parte din activele Societăţii de Promovare a Vinului care constau în mărci comerciale şi în curs de înregistrare, domenii web, conturile de social media, toate stocurile şi activele fixe.

Zarea, înfiinţată în anul 1912, produce băuturi alcoolice şi are un portofoliu de peste 20 de branduri din categoria vinuri spumante, aperitive şi băuturi spirtoase.

Cele trei companii preluate activează în producţia şi comercializarea de vinuri. Vitis administrează plantaţiile de vie, Domeniile Dealu Mare se ocupă de producţie şi cramă, în timp ce distribuţia este operată de Societatea de Promovare a Vinului.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea va evalua această preluare în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", se menţionează în comunicat.