Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către Ade Gas Oil Company a unor active de la Azalis, Eurogenetic şi Dolchimex

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Ade Gas Oil Company preia unele active de la asociaţii săi Azalis, Eurogenetic şi Dolchimex, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ade Gas Oil Company deţine un depozit de gaz natural lichefiat (GPL) pentru autoturisme (autogaz) în localitatea Caracal, judeţul Olt. Asociații Ade Gas Oil Company au fost asistați în realizarea tranzacției și în demersurile din fața Consiliului Concurenței de către avocații de la Mircea și Asociații.

Compania intenţionează să îşi consolideze activităţile de comercializare angro de GPL auto prin preluarea de la fiecare dintre cei trei asociaţi a activelor aferente acestei activităţi, inclusiv salariaţii.

Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.