PwC România a acordat consultanță CEC Bank în toate etapele procesului de obținere a acordului Comisiei Europene pentru majorarea de capital. Avocații D&B David și Baias, în proiect

PwC România a acordat consultanță CEC Bank și Ministerului Finanțelor Publice, în calitate de acționar unic al băncii, în toate etapele procesului de obținere a acordului Comisiei Europene - DG Competition pentru majorarea capitalului social.

”Felicit echipa PwC România pentru acest succes care reconfirmă expertiza noastră în cazuri complexe precum cel al CEC Bank, instituție financiară care poate face majorări de capital doar în condiții speciale. Realizarea acestei performanțe se datorează și colaborării excepționale cu reprezentanții CEC, ai Ministerului Finanțelor și Consiliul Concurenței. PwC România a participat în toate etapele acestui demers, inclusiv în discuțiile și corespondența purtată cu reprezentanții Consiliului Concurenței și ai DG Competition”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

”PwC România a acordat băncii servicii de asistență în elaborarea planului de afaceri, document separat ce a fost prezentat Comisiei Europene în mai multe scenarii. De asemenea, departamentul de Evaluare și analiză macroeconomică din cadrul PwC România a realizat documentul Testul investitorului privat prudent în legătură cu intenția statului român de a majora capitalul social al CEC Bank, solicitat de Comisia Europeană pentru a determina dacă majorarea de capital intră sau nu sub incidența ajutorului de stat”, a declarat Sorin Petre, Partener PwC România și coordonator al echipei de consultanță din proiect.

Raportul a mai inclus prezentarea cazuisticii aplicabile și a unor spețe similare privind principiul investitorului privat, acestea din urmă fiind elaborate de către D&B David și Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România.

Comisia Europeană a anunțat, marți, 29 octombrie, că planurile Ministerului de Finanțe al României de a majora capitalul CEC Bank cu suma de 940 milioane lei nu implică acordarea unui ajutor de stat.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.