Autoritatea de concurenţă autorizează schimbarea acţionarilor care controlează Agroind Cauaceu S.A.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania Agroind Cauaceu S.A. va fi controlată de către Promat Comimpex SRL şi familia Corbuţ.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, transmis miercuri AGERPRES, Promat Comimpex SRL este deţinută de Ameropa DG Holding AG şi familia Moldovan. Anterior, acţionarii care deţineau controlul la Agroind Cauaceu SA erau Ameropa DG Holding A.G. şi familia Corbuţ.

"Practic, în urma tranzacţiei, Agroind va fi controlată de Ameropa, familia Moldovan şi familia Corbuţ (...) Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial (...) În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", notează Consiliul Concurenţei.

Agroind are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat, în timp ce compania Promat, societăţile din grupul familiei Corbuţ, precum şi cele din grupul familiei Moldovan, desfăşoară activităţi în sectorul agricol.

Ameropa DG Holding AG are ca principală activitate comerţul cu îngrăşăminte chimice, cereale şi produse petrochimice.

În România, Grupul Ameropa este prezent, în principal, prin intermediul a trei companii: Azomureş, Ameropa Grains şi Chimpex.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.