Consiliul Concurenţei lansează în dezbatere publică angajamentele RCS&RDS pentru preluarea a trei companii de pe aceeaşi piaţă

Consiliul Concurenţei a lansat în dezbatere publică angajamentele propuse de RCS&RDS pentru a putea prelua AKTA Telecom, Digital Cable Systems şi ATTP Telecommunications, potrivit unui comunicat al instituţiei de concurenţă.

În România, RCS&RDS este implicată în furnizarea de servicii de comunicaţii electronice, precum: servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu şi DTH, servicii de acces la internet la puncte fixe, servicii de telefonie mobilă şi telefonie fixă etc.

În urma analizei Consiliului Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a RCS&RDS pe piaţa canalelor de televiziune cu plată şi concurenţa pe piaţa serviciilor de retransmisie a canalelor de televiziune şi pe piaţa serviciilor de acces la internet la puncte fixe din România.

Angajamentele propuse de RCS & RDS pentru a elimina îngrijorările autorităţii de concurenţă prevăd, în principal, modernizarea reţelelor preluate şi menţinerea preţurilor abonamentelor timp de trei ani pentru clienţii preluaţi în urma acestei tranzacţii.

Conţinutul angajamentelor formulate de RCS& RDS sunt publicate pe pagina de internet a autorităţii de concurenţă, la adresa: http://www.consiliulconcurentei.ro.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de RCS&RDS până la data de 29 iunie 2020.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.